×

×

×
Αρχική / Νέα
Νέα
  • Κυνήγια 2021-2022

    Κυνήγια 2021-2022

    Παρά την περσυνή απαγόρευση του κυνηγίου λόγω του COVIT 19 ο αριθμός των ενδημικών θηραμάτων στο νησί μας παραμένει σταθερός. Κατά πάσα πιθανότητα οι καιρικές συνθήκες και η ξηρασία δεν ευνόησαν τις γέννες των περδικών και αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε περιοχές που υπήρχε νερό, με αποτέλεσμα αρκετά παραδοσιακά περδικοτόπια να μείνουν χωρίς κοπάδια.

  • Διάφορα κυνήγια 2020 - 2021

    Διάφορα κυνήγια 2020 - 2021

    Από ότι φαίνεται το ενδημικό θήραμα στο νησί μας παραμένει σε σταθερή κατάσταση παρά του ότι κάποιοι πιστεύουν ότι είναι σε αύξηση. Ο λαγός περίπου όπως πέρση σε τόπους-τόπους, όσω για την πέρδικα θα δούμε σε επόμενες εξόδους, είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά από πρώτη εικόνα ίσως να είναι τα ίδια.

  • Διάφορα κυνήγια 2019 - 2020

    Διάφορα κυνήγια 2019 - 2020

    Η χρονιά τουλάχιστον στην πέρδικα ξεκίνησε καλά, με κοπάδια άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα να υπάρχουν αρκετά και διάσπαρτα σε όλο το νησί. Ο λαγός φέτος δε είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ενώ άλλες χρονιές υπήρχαν παντού φέτος δείχνει να υπάρχουν σε σημεία.

  • Gr.Ch./Tina II v.Bockenhagen

    Gr.Ch./Tina II v.Bockenhagen

    Πριν από 12μιση χρόνια στις 6 Ιουνίου του 2006, στο Telgte της Γερμανίας από δύο εξαίρετους γονείς την Kira II v.Bockenhagen και τον Ero III del Zeffiro, γεννήθηκε η Tina. Ένα κουτάβι που επιλέξαμε από όλη την γέννα παρέα με τον εκροφέα της και φίλο μας Antonius Kohues. Aπό πολύ μικρή έδειξε τα χαρίσματα που έκρυβε στο DNA της. Μεγάλωνε με πολύ αγάπη ανάμεσα μας και εκπαιδευόταν σε καθημερινή βάση, η ώρα της εκπαίδευσης για αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή. Σε μικρό χρονικό διάστημα ήταν έτοιμη να περάσει και το δυσκολότερο τεστ, ξεχώριζε για την δύναμη της, την εξυπνάδα της, το πάθος της, την ευκολία που είχε στην κίνηση και για ένα σωρό άλλα προτερήματα. Αξιολογήθηκε από Γερμανούς ως το καλύτερο μορφολογικά θηλυκό πανελλαδικά με βαθμό 12, κάτι που συμβαίνει σε 3-4 σκυλιά το χρόνο στην Γερμανία. Η Tina μόλις 9 μηνών πέρασε επιτυχώς 2 φορές την εαρινή δοκιμασία με 72 και 74 πόντους στην Ελλάδα και στην Γερμανία, και 16 μηνών κατέκτησε την 34η θέση και 233 πόντους στο Hegewald το 2007, την παγκόσμια δοκιμασία των Ντράτχααρ στην Γερμανία και πρωταθλήτρια μορφολογίας στην Ελλάδα. Το πάθος της ατελείωτο παρά τον σοβαρό τραυματισμό της στο πόδι, όταν έτρεχε δεν καταλάβαινε κανείς τίποτε αλλά όταν τελείωνε ήταν με τρία πόδια. Μόλις 16 μηνών η Tina ήταν ένα πιστοποιημένο drahthaar από τους Γερμανούς έτοιμη πλέων να κατακτήσει τα κυνηγοτόπια της Ελλάδας. Κυνήγησε σε όλη την Ελλάδα έκανε γνώριμο τον κάθε τόπο και να την θαυμάζει όποιος την έβλεπε. Δύσκολα γλίτωνε θήραμα από την μύτη της ότι και αν ήταν αυτό. Μας χάρισε για μια δεκαετία αξέχαστες κυνηγετικές στιγμές αλλά όμως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν έτσι και η Tina χθες μας αποχαιρέτησε και ταξίδεψε για τα κυνηγοτόπια του ουρανού. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας και στην μνήμη μας σαν να μην έφυγες ποτέ. Καλό σου ταξίδι!!! Δημήτρης - Νίκος.

  • Διάφορα κυνήγια 2018 - 2019

    Διάφορα κυνήγια 2018 - 2019

    Η νέα χρονιά ξεκίνησε, όμως είναι λίγο νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για το ενδημικό θήραμα του νησιού μας. Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα η χρονιά θα είναι περίπου σαν την περσινή χωρίς μεγάλες διαφορές...................... Τελικά πέσαμε έξω, ειδικά στην μπεκάτσα τα πράγματα ήταν απογοητευτικά, τα πουλιά για μας τουλάχιστον ήταν τα μισά από τα περσινά.

  • Διάφορα κυνήγια του 2017-2018

    Διάφορα κυνήγια του 2017-2018

    Παρά του ότι οι πέρδικες είναι λίγες το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Φέτος στην ομάδα έχει μπει ενεργά και αποτελεσματικά και ο Quick II Kykladon.

  • Διάφορα κυνήγια του 2016-2017

    Διάφορα κυνήγια του 2016-2017

    Η φετινή χρονιά ξεκίνησε κάπως αργά , μετά τις 5 Οκτώβρη, λόγω της απουσίας μας στην Γερμανία για την συμμετοχή μας στο Hegewald με τον Quick II Kykladon.

  •          83 ο  Internationalen  Hegewald - Zuchtprufung 2016    VDD - Gruppe Luneburger Heide -  Verden / Aller -   28 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016

    83 ο Internationalen Hegewald - Zuchtprufung 2016 VDD - Gruppe Luneburger Heide - Verden / Aller - 28 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016

  • Αποκλεισμός από τον Ελληνικό Όμιλο Ντράτχααρ του σκύλου μας /Quick II Kykladon από το Hegewald του 2016

    Αποκλεισμός από τον Ελληνικό Όμιλο Ντράτχααρ του σκύλου μας /Quick II Kykladon από το Hegewald του 2016

    Αυτοί είναι που τον απέκλεισαν ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.

  • /Juno IV del Zeffiro...Δοκιμασία HZP το 2015 στην Γερμανία

    /Juno IV del Zeffiro...Δοκιμασία HZP το 2015 στην Γερμανία

    Μετά από 11 πιστοποιημένα σκυλιά με κυνηγετική καταλληλότητα από το VDD, που πλαισιώνουν την κυνηγετική μας ομάδα ήρθε και η σειρά της / Juno IV del Zeffiro η οποία μετά από την εξέτασή της στην Γερμανία στο VJP ήρθε η ώρα της να εξεταστεί στην Φθινοπωρινή δοκιμασία HZP.

  • Διάφορα κυνήγια του 2015 -2016

    Διάφορα κυνήγια του 2015 -2016

    Από τις 15 του Σεπτέμβρη έχει αρχίσει ουσιαστικά για μας η φετινή κυνηγετική περίοδος και ευχόμαστε σε όλους τους φίλους καλά κυνήγια με ασφάλεια και υγεία.

  • Εαρινή δοκιμασία VJP...... Juno IV del Zeffiro στην Γερμανία

    Εαρινή δοκιμασία VJP...... Juno IV del Zeffiro στην Γερμανία

    Εαρινή δοκιμασία της Juno IV del Zeffiro με συμμετοχή σε δύο δοκιμασίες, Porta Westfalica και Teclenburgerland.

  • 1 2 3 4 5 >