×

×

×
Αρχική /  Ιστορία
Ιστορία
D. Drahthaar Kykladon.
Όλα μας τα σκυλιά που μας συντροφεύουν στο κυνήγι διαθέτουν πιστοποιητικό Καταλληλότητας κυνηγετικού σκύλου από τον Γερμανικό Όμιλο Drahthaar VDD, είναι ελεύθερα δυσπλασίας ισχύου ( HD-frei) και ωμοπλάτης (OCD-frei), καθώς και απαλαγμένα από την νόσο του Willebrand (vWD-frei).
 
Καταγόμαστε από μεγάλη κυνηγετική οικογένεια, πατέρας ,παππούς προπάππους όλοι κυνηγοί από την εποχή των εμπροσθογεμών όπλων. Ήταν επόμενο λοιπόν και εμείς να ακολουθήσουμε την παράδοση της οικογένειας. Από πολύ μικρή ηλικία ακολουθούσα τον πατέρα μου στο κυνήγι, μέχρι που ενηλικιώθηκα και έβγαλα την πρώτη μου κυνηγετική άδεια. Το καθαρόαιμο σκυλί την εποχή εκείνη (δεκαετία του 50-60) ήταν για πολύ λίγους, και οι περισσότεροι κυνηγούσαν με ημίαιμα, στην οικογένεια την δική μας δεν είχαμε σκυλιά. Για εμάς όμως τους νεότερους, κυνήγι χωρίς σκυλί ήταν αδύνατο, πέρασαν πολλά σκυλιά από διάφορες φυλές από εμάς μέχρι να καταλήξουμε σε αυτή την υπέροχη και πολυτάλαντη φυλή το “ Drahthaar”, ο λόγος που την επιλέξαμε είναι απόλυτα εξαρτώμενο από τον τόπο που κυνηγάμε. Το νησί μας είναι αρκετά δύσκολο με βράχια και πολλές πεζούλες, παράλληλα υπήρχαν λίγο πολύ από όλα τα θηράματα,(βέβαια σήμερα τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί) και χρειαζόταν ένα σκυλί που να μπορεί να κυνηγά όλα τα θηράματα, πτερωτά και τριχωτά. Αποκτώντας λοιπόν κάποια σκυλιά στον χρόνο μας εντυπωσίασαν με τον τρόπο εργασίας τους και έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να τα εκπαιδεύουμε με βάση το πρότυπο της φυλής μα προοπτική να τα παρουσιάσουμε στις δοκιμασίες της φυλής στην Γερμανία. Διαδικασία της εκπαίδευσης όμως μας κατέκτησε και έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε εντατικά με την εκπαίδευση , όπου εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζουμε εκπαιδευμένα σκυλιά από εμάς στις παγκόσμιες δοκιμασίες των drahthaar με πολύ καλές διακρίσεις.
Το 1980 απέκτησα το πρώτο μου Ντράτχααρ (Drahthaar). Ήταν ένα κουτάβι θηλυκό ηλικίας μόλις 10 εβδομάδων. 
Οι γνώσεις μου τότε για την φυλή αυτή ήταν πολύ λίγες έως ανύπαρκτες. 'Aρχισα, λοιπόν, μετά από λίγους μήνες να το εκπαιδεύω και σας βεβαιώ ότι δεν χρειάστηκε αρκετός καιρός για να καταλάβω την αξία αυτού του σκύλου δεκαθλητή, αυτού του σκύλου όλων των εποχών και όλων των θηραμάτων. 
Στην πορεία πέρασαν από τα χέρια μου αρκετά Ντράτχααρ, που απέκτησα άλλα από τη χώρα μας και άλλα από τη γεννέτειρα χώρα τους την Γερμανία, με τα οποία κυνήγησα σ’όλη την Ελλάδα ορτύκι-τσούκαρ-μπεκάτσα-υδρόβια και κατάλαβα πόσο μεγάλες είναι οι δυνατότητες της φυλής αυτής. 
 
Με την ονομασία “KYKLADON”,  λαμβάνω μέρος σε κυνηγετικούς αγώνες και διάφορα άλλα τεστ που επιβάλει η φυλή στην Ελλάδα και στό εξωτερικό. Μέσα από αυτές εμπλουτίζω και τις γνώσεις μου γύρω από την φυλή και από τις δοκιμασίες εργασίας (αγώνες) που διεξάγουν. Πρόσφατα, μάλιστα, παρακολούθησα την ύψιστη δοκιμασία που περνούν τα σκυλιά αυτά στην Γερμανία (HEGEWALD), με την ελπίδα κάποια χρονιά να συμμετάσχω με δικό μου σκυλί.
 
Η επιθυμία μου αυτή όμως δεν άργησε να έρθει, αφού λοιπόν παρακολούθησα για αρκετά χρόνια αυτή την δοκιμασία του HEGEWALD στη Γερμανία πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου και εκεί.
 
Το 2005 με την σκύλα μου GR.CH./KLARA KYKLADON συμμετείχα σε εαρινή δοκιμασία VJP με 75 πόντους κατόπιν στην φθινοπωρινή δοκιμασία HZP με 182 πόντους.
 
Το 2006 συμμετείχα με ένα άλλο μου σκύλο τον GR.CH./NERO II v.BOCKENHAGEN όπου το εκπαίδευσα στην Ελλάδα και πήρε μέρος στην εαρινή δοκιμασία VJP στό γκρούπ του Ulzen στήν περιοχή Wrestedt συγκέντρωσε 74 πόντους και κατόπιν συμμετείχε στο 74ο International  HEGEWALD του 2006 που διοργάνωσε του γκρούπ Westfalen στό Geseke  κατακτώντας την 12η θέση με 235 πόντους.
 
 
 
Το 2007 μετά απο την εαρινή δοκιμασία VJP που συμμετείχα στήν Ελλάδα με την σκύλα μου GR.CH./TINA II v.BOCKENHAGEN συγκεντρώνοντας 72 πόντους ξεκίνησα για την Γερμανία για την ύψιστη δοκιμασία του 75ου HEGEWALD στο Meldorf- Dithmarschen όπου συγκέντρωσε 233 πόντους κατακτώντας την 34η θέση.
 
Το 2008 με την /WENDY II v.Bockenhagen, αφού συμμετείχα στην εαρινή δοκιμασία στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας 69 πόντους VJP, συμμετείχα στο 75ο international HEGEWALD στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας 203.5 πόντους σε ηλικία ΜΟΛΙΣ 13 μηνών. 
 
 
 
Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχα στό 77o International HEGEWALD στο Billerbek της Γερμανίας με την /WELLA KYKLADON, σκύλο εκπαιδευμένο στην χώρα μας και για την ακρίβεια στο νησί μας την Τήνο σε ένα εντελώς διαφορετικό τόπο, με πολλές πεζούλες και πολύ πέτρα (όπως βέβαια και όλα τα υπόλοιπα σκυλιά μας)  η οποία συγκέντρωσε   220 πόντους.
 
Την ίδια χρονιά αποφασίσαμε για την απόκτηση ενός καλού αρσενικού και έτσι με πολύ αυστηρά κριτήρια έγινε η επιλογή του /Xawer v.d. Dachswiese πού και αυτός συμμετείχε στο ίδιο Hegewald με 226,5 πόντους.
 
 
 
 
Τον Απρίλιο του 2012  δύο νέους  σκύλους την Francy II Kykladon και την Gelly II Kykladon στις εαρινές δοκιμασίες VJP στη γειτονική μας Βουλγαρία.
 
Το γκρουπ του ομίλου ντράτχααρ της Βουλγαρίας ανήκει στο VDD  (Γερμανικό Όμιλο Ντράτχααρ). Οι δοκιμασίες έγιναν υπό την εποπτεία του Γερμανικού ομίλου με δικούς τους κριτές. Τα δύο μας σκυλιά τελείωσαν με επιτυχία τις δοκιμασίες. H Francy συγκέντρωσε 71 p και η Gelly 69 p.
 
 
 
Το 2012 ένα νέο θηλυκό η >Nora III v. Bockenhagen είρθε να πλαισιώσει την ομάδα μας. Η Nora όπως και υα υπόλοιπα πέρασε επιτυχώς την εαρινή δοκιμασία τον Απρίλιο του2013 στην Βουλγαρία με 75 πόντους και στην συνέχεια την προκαθορισμένη πορεία τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στό 80o Hegewald το οποίο ολοκλήρωσε επιτυχώς με 216,5 p    
                                                                                                                                                                                       
Nora III v. Bockenhagen
 Το 2014 στο Burgas της Βουλγαρίας στα πλαίσια της εαρινής δοκιμασίας (VJP),που διοργάνωσε ο Όμιλος Γερμανικού Ντράτχααρ (VDD), συμμετείχαμε με την /Olia II Kykladon η οποία δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει λογο ασθένειας και την αποσύραμε (προκειμένου να κοπεί), μετά από πρόταση των κριτών, αφού ευτυχώς συγκέντρωσε την απαραίτητη βαθμολογία στη ιχνηλασία ζωντανού λαγού και μύτης  10 - 10 γιά την καταλληλότητα. Το δεύτερο σκυλί ήταν η /Olga II Kykladon ή οποία ολοκλήρωσε την δοκιμασία με 60 πόντους και κατόπιν πήρε μέρος στη Φθινοπωρινή (HZP) στην Γερμανία με 172 πόντους χωρίς ιχνηλασία ζωντανού λαγού.
 
 

     Το 2015, επειδή επιθυμία μας είναι η συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση της φυλής με βάσει το Γερμανικό πρωτόκολλο και μόνο συνεχίσαμε την προσπάθειά μας στην Γερμανία για να πιστοποιήσουμε την νέα μας σκύλα  /Juno IV del Zeffiro.

Τον Απρίλιο πήρε μέρος σε δύο εαρινές δοκιμασίες  VJP με 60 και 63 πόντους . Κατόπιν αφού την προετοιμάσαμε αρκετά για την φθινοπωρινή, HZP τον Οκτώβριο, όπου πήρε μέρος και την ολοκλήρωσε επιτυχώς με 171o.Sp πόντους , χωρίς ιχνηλασία ζωντανού λαγού.

Και έτσι μετά την αξιολόγηση της και σε φόρμα – τρίχωμα με 10/10 πήρε την σφραγίδα καταλληλότητας κυνηγετικού σκύλου.
Αλλος ένας σκύλος πιστοποιημένος από τον Γερμανικό όμιλο ντράτχααρ  (VDD ) με σφραγίδα καταλληλότητας πλαισιώνει την ομάδα μας από τον Οκτώβριο του 2016 είναι ο  /Quick II Kykladon ο οποίος αφού πέρασε το HZP στην Γερμανία με 214 πόντους πήρε μέρος και στό 83ο Hegewald το 2016 το οποίο και πέρασε με την πάρα πολύ καλή βαθμολογία των 223,5 πόντων.

Το 2017 το πάθος συνεχίζετε με την /Tanja II Kykladon άλλο ένα σκυλί  το οποίο ολοκλήρωσε στην Γερμανία το VJP με 74 πόντους και το HZP με 191 πόντους η οποία μετά από εξετάσεις δυσπλασίας και μορφολογίας πήρε και αυτή την καταληλότητα κυνηγετικού σκύλου.

Διακρίσεις  των σκύλων μας στήν ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ 2007: Καλύτερο θηλυκό έκθεσης, Καλύτερο αρσενικό έκθεσης, Καλύτερο ζευγάρι έκθεσης και τέλος το Καλύτερο φυλής.
 
Σκυλιά μας έχουν διακριθεί στην εργασία (δοκιμασίες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ) VJP-HZP καθώς και με πολλές διακρίσεις μορφολογίας, ενώ ταυτόχρονα οργώνουν τα κυνηγοτόπια της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
Τα σκυλιά που κατά το παρελθόν έχουν περάσει από  μας και μας έχουν συντροφεύσει στο κυνήγι είναι η Gr. Ch. Dianna Kykladon, ο Bruno Kykladon, η Margo, η Grandel v. Altmain και ο Ceasar Kykladon.