×

×

×
Αρχική / 79o International Hegewald 2012-Geseke-Eringelfeld
79o International Hegewald 2012-Geseke-Eringelfeld

Παρόντες και φέτος στην παγκόσμια συγκέντρωση των Ντράτχααρ στην Γερμανία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το γκρουπ του Westfalen και ο τόπος διεξαγωγής το Geseke – Eringelfeld .
Στο ίδιο μέρος  έγινε και το Hegewald του 2006 από το οποίο φύγαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις μιας και ο νέος τότε σκύλος μας  και σημερινός πρωταθλητής Gr.Ch./Nero II v.Bockenhagen  κατέκτησε  την 12η θέση στην γενική κατάταξη με 235 πόντους.
 
Ο κατάλογος συμμετοχής είχε 204 σκυλιά τα οποία παρουσιάστηκαν την πρώτη ημέρα για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους και την καθιερωμένη φωτογράφηση η οποία μάλλον δεν έγινε διότι έβρεχε και η βροχή κράτησε και τις άλλες δύο ημέρες.
 
 
 
 
Τις επόμενες δύο ημέρες ακλούθησε η εξέταση των μισών σκύλων στο χωράφι και των υπολοίπων στο νερό την μία και αντίθετα την άλλη. Και την τελευταία ημέρα παρακολουθήσαμε το σόου της μορφολογίας και εκεί μπορούσες να έχεις μια πλήρη εικόνα εργασίας και μορφολογίας των σκυλιών.
 
Και από την φετινή διοργάνωση έλειπαν τα μεγάλα ονόματα Max.Steinberger (v.Donaueck) , Karl Lang (v. Rodlberg), Dr. Schurner (v.Wupperaue) και  είναι φυσικό αφού οι άνθρωποι είναι ηλικιωμένοι και τους είναι δύσκολο όχι μόνο να οδηγήσουν σκύλο αλλά και να μεταφερθούν αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να παρακολουθήσουν, και έχουν πολύ περιορίσει την εκτροφή τους. Όμως το πολυετές και κορυφαίο έργο τους  δεν μπορεί ποτέ να χαθεί, για πάρα πολλά ακόμη χρόνια στους νεότερους σκύλους θα κυλά αίμα από σκυλιά αυτών των μεγάλων εκτροφέων.
 
 
Στην κορυφή της κατάταξης ήταν η /Frieda II v.d.Dachswiese του ομώνυμου εκτροφείου που εδώ και αρκετά χρόνια σκυλιά εκτροφής του βρίσκονται σε πολύ υψηλές θέσεις , στην δεύτερη θέση η /Mira v.d.Berkelquelle, στην Τρίτη ο Stefan Hofstetter γιός του αείμνηστου  J.Hofstetter με τον /Jesko v.Neudeck  Πέμπτη θέση η /Katia III v.Bockenhagen τροφής του κ. A.Kohues του οποίου επίσης σκυλιά βρίσκονται σε υψηλές θέσεις εργασιακά και μορφολογικά, και στην συνέχεια τα ακολουθούν τα άλλα σκυλιά ( την λίστα με τα αποτελέσματα μπορείτε να την δείτε στο site του VDD  www.drahthaar.de στην Rangliste).
 
Κατά την διάρκεια του σόου είδαμε πολλά αξιόλογα σκυλιά θηλυκά και αρσενικά, στα αρσενικά κατά την προσωπική μου άποψη υπερτερούσαν δύο,  εκτροφής vom Spanger forst ο >Kato II vom Spanger- forst κατετάγη 27ος με 232 πόντους και 10/12 φόρμα τρίχωμά και ο /Lasko II vom Spanger- Forst  με φόρμα – τρίχωμα 12/10 ο οποίος βρέθηκε σε μια άτυχη μέρα και η εργασία στο νερό του στέρησε την χαρά της επιτυχίας ελπίζουμε ότι στο επόμενο Φθινοπωρινό (HZP) και VGP θα αποδείξει ότι ήταν άτυχος.
Εστί  άλλωστε συνέβη και με το /Don vom Bandorfer-forst ο οποίος ανακηρύχτηκε το ομορφότερο αρσενικό στο Hegewald  του 2008  χωρίς όμως να καταφέρει να επιτύχει εργασιακά, όμως αργότερα έδειξε την αξία του στο Φθινοπωρινό (HZP ) με 211 πόντους και ΔΥΟ φορές στο VGP με ΙΙ/316 πόντους και την δεύτερη Ι/346 πόντους με τεστ Btr , Vbr και στο σημείο αυτό θέλω να σταθώ και να τονίσω ότι η δοκιμασία του VGP είναι μια δοκιμασία με πολύ περισσότερες απαιτήσεις από το Hegewald (το οποίο μακάρι να καταφέρναμε να το περάσουμε). 
 
Το γεγονός όμως αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αλλά είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Γερμανία και δεν πάει να πει ότι ο σκύλος  δεν είναι καλός , για παράδειγμα χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο μεγάλος σκύλος είναι και πόσο έχει προσφέρει στην εκτροφή με αρκετά ζευγαρώματα ο  / Leo IV vom Donaueck   δεν παρουσιάστηκε στο Hegewald  παρά μόνο σε Φθινοπωρινό (HZP) με 190 πόντους και
 
Δυο φορές σε VGP όπου την πρώτη απέτυχε και την δεύτερη πήρε ΙΙ/328 πόντους.
 
 
Επίσης άλλος πρωτοκλασάτος επιβήτορας είναι ο /Giove di Costa Rubea του οποίου οι γονείς Olga di Costa Rubea και Lord vom Wildbarren δεν έχουν περάσει κανένα τεστ (VJP-HZP-VGP)ούτε και εξέταση δυσπλασίας (HD-frei), τα σκυλιά αυτά χωρίς καμιά εργασία κανονικά δεν θα έπρεπε να ονομάζονται Ντρατχααρ και παρ όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην αναπαραγωγή.
 
Και όμως δεν ακούστηκε κανένα αρνητικό σχόλιο, αυτή τα λίγα για ενημέρωση των εν Ελλάδι Ντρατχαράδων.
 
Για να επανέλθω στα προηγούμενα  διαπίστωσή μου από προηγούμενα χρόνια είναι ότι η εκτροφή vom Spanger- forst είναι από αυτές που βρίσκονται ψηλά αρκετές φορές και πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσει ξανά στό άμεσο μέλλον.
 
Τέλος επιβάλετε να αναφερθούμε και στα σκυλιά των Liether-moor, Bandorfer-forst, Εrthal   κ.λ.π. τα οποία υπάρχουν κάθε χρονιά στην εικοσάδα διότι είναι σκυλιά με πολύ εκπαίδευση από τους εκτροφείς-κυναγωγούς τους.
 
Αυτό με λίγα λόγια ήταν το Hegewald toy 2012 .Περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο επόμενο τεύχος ‘  Κυνήγι με Κυνηγόσκυλα ‘.