×

×

×
Αρχική / Αξιολόγηση των σκυλιών μας σε δοκιμασίες Ελληνικού - Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου επιπέδου μέχρι και σήμερα.
Αξιολόγηση των σκυλιών μας σε δοκιμασίες Ελληνικού - Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου επιπέδου μέχρι και σήμερα.
 
 
 
 
Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα Ντράτχααρ γνωρίζουν την ιδιομορφία που παρουσιάζει η φυλή και δικαίως , αλλά  για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν ασχολούνται με την συγκεκριμένη φυλή αλλά θα τους ενδιέφερε να μάθουν λίγα πράγματα , θα αναφέρουμε στο άρθρο αυτό αυτές τις ιδιομορφίες και παράλληλα θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή – παρουσίαση των σκυλιών μας στον τομέα αυτό.  
Κατά την άποψή μας κάθε κυνηγετικός σκύλος ανεξαρτήτου ράτσας,και ιδιαίτερα τα Ντρατχααρ, για να μπορεί να μπει στην αναπαραγωγή, θα έπρεπε να περνά από κάποια τεστ εργασιακά – ενστίκτων καθώς και για το αν ανταποκρίνεται μορφολογικά στο τύπο της φυλής του και να αποδεικνύει ότι είναικαι επίσημα κατάλληλος για αναπαραγωγή, δηλ. αυτό που επικρατεί σε άλλες χώρες , αν επικρατούσε και στην χώρα μας θα είχαμε αποφύγει πολλές παρεξηγήσεις που συχνά παρατηρούμε στο διαδίκτυο.

Ας μιλήσουμε τώρα για τα σκυλιά της δικής μας φυλής,  στην χώρα καταγωγής τους την Γερμανία για να μπορέσουν να μπουν στην αναπαραγωγή και να πάρουν την σφραγίδα του κατάλληλος προς αναπαραγωγή……..( Zuchttauglich )στα Γεμανικά η οποία μπένει επάνω στό pedeegre του σκύλου , είναι υποχρεωτικό να περάσουν κάποιες δοκιμασίες και να αποδείξουν ικανοποιητικά ότι συμπεριφέροντε σαν ντράτχααρ σε όλους τους τομείς.
 Τα τεστ ξεκινούν από την ηλικία των 12 μηνώ περίπου με την εαρινή δοκιμασία (VJP) όπου σε αυτήν μας δείχνουν καθαρά τα ένστικτά τους (η οποία δεν συμπεριλαμβάνετε στις προϋποθέσεις για την καταλληλότητα αναπαραγωγής), την φθινοπωρινή (HZP) που σε αυτήν βλέπουμε και την εκπαιδευσιμότητα τους με περισσότερες απαιτήσεις πλέων γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με σκυλιά μέχρι 24 μηνών, έναακόμη τεστ είναι το VGP με πολύ περισσότερες απαιτήσεις και στο οποίο δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην συμμετοχή του και βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε την παγκόσμια δοκιμασία το Hegewald που είναι κάτι ανάλογο με την φθινοπωρινή με την διαφορά για να πάρει μέρος σε αυτό πρέπει υποχρεωτικά να έχει περάσει την εαρινή και μάλιστα με ελάχιστη βαθμολογία τους 65 πόντους (κάτι που δεν είναι αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή του στην φθινοπωρινή και το VGP). 

Αν λοιπόν κάποιο από τα τρία τελευταία τεστ ο σκύλος περάσει επιτυχώς σε συνδυασμό την εξέταση του σκύλου για δυσπλασία του ισχίου (HD) και των ωμοπλατών (OCD) καθώς και την εξέταση σκληρής επιθετικότητας σε σαρκοβόρο θήραμα δηλ. μία αριστερή μπάρα μπροστά από το όνομά του ( / ), τότε και ΜΟΝΟ παίρνει την σφραγίδα κατάλληλος προς αναπαραγωγή διαφορετικά παραμένει ένα κυνηγόσκυλο χωρίς συνέχεια. Και για να γίνω πιο σαφής ο Γερμανικός Όμιλος Ντράτχααρ  (VDD)  και εν συνεχεία ούτε και ο Κυνολογικός Όμιλος Γερμανίας (VDH) δεν δέχεται την εγγραφή κουταβιών από σκυλιά που δεν έχουν την καταλληλότητα αναπαραγωγής. 

Τα τελευταία 15 χρόνια προσπαθούμε μέσα από την δουλειά μας στην εκτροφή και την εκπαίδευση να ακολουθούμε αυτό το πρωτόκολλο που ζητά η φυλή, αυτό βέβαια έχει μεγάλη σχέση με την ποιότητα των σκύλων που έχουμε εισάγει καθώς και την επιλεκτική επιλογή των γεννητόρων που χρησιμοποιούμε στην αναπαραγωγή.

Στην χώρα μας έχει πάρα πολλές φορές συζητηθεί από τον Ελληνικό Όμιλο Ντράτχααρ τα σκυλιά που περνούν τα προβλεπόμενα τεστ να παίρνουν ΜΟΝΟ την σφραγίδα του κατάλληλος προς αναπαραγωγή όμως το θέμα αυτό ποτέ δεν προχώρησε χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο.
 
Σκυλιά που έχουμε παρουσιάσει σε Ελληνικό επίπεδο δοκιμασιών είναι :
( + ) Gr.Ch. Diana Kykladonμε VJP- 65 p……. F/H -  (sg) 10/ (sg)10)
 

( + ) Gr.Ch./Conny II v.Bockenhagen……VJP-72p…..HZP-167p….HD-frei….F/H – (sg)10/(sg)11)……Σφραγίδα   κατάλληλος αναπαραγωγής.
 

( + ) Bruno Kykladon …….VJP – 65p.
 

( + ) Ceasar Kykladon …….VJP-62p
 

Gr.Ch. / Deco Kykladon……VJP-68p…….HZP -154p…..HD-frei……F/H – (sg)11/(sg)10…..Hegewald – δεν ολοκλήρωσε (κόπηκε στο νερό έχοντας όμως συγκεντρώσει 156p στο χωράφι).
 

Gr.Ch. / Tina II v.Bockenhagen…..VJP – 72p…….(παρακάτω υπάρχουν και οι διακρίσεις διεθνούς επιπέδου).
 

Randa Kykladon……VJP – 72p ………..F/H – (sg)10 / (sg)10.
 

Mira …..VJP – 72p Σε ηλικία 6 μηνών)
 

( + ) / Eiko II Kykladon…….VJP – 63p……HZP – 179p…… (Γερμανία)…..HD-frei…..F/H – (sg)11 / (sg)10.
 

Wolf Kykladon…….VJP – 64p.
 

/Wendy II v.Bockenhagen…..VJP – 69p….(παρακάτω υπάρχουν και οι διακρίσεις διεθνούς επιπέδου).

 
Σκυλιά που έχουμε παρουσιάσει σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.
Gr.Gh. / Klara Kykladon…..VJP – 75p…..HZP – 182p…..HD-frei……F/H – (sg)11 / (sg)10….. Σφραγίδα κατάλληλος αναπαραγωγής. (Γερμανία)
 

Gr.Ch. / Tina II v.Bockenhagen
…..VJP – 74p……Hegewald – 233p  (33η Plz.)…..HD-frei……F/H – (v)12 / (sg)11……Σφραγίδα      κατάλληλος αναπαραγωγής.   (Γερμανία).
 

Gr.Ch. / Nero II v.Bockenhagen…..VJP – 74p…..Hegewald – 235p (12ηPlz.)…..HD-frei……F/H – (sg)11 / (v)12…..Σφραγίδα  κατάλληλος αναπαραγωγής.   (Γερμανία).
 

/Wendy II v.Bockenhagen….. Hegewald – 203.5p……HD-frei…..F/H – (sg)9 / (v)12….. Σφραγίδα  κατάλληλος αναπαραγωγής.   (Γερμανία ).

Erle III v.Bockenhagen
/Erle III v.Bockenhagen    VJP – 74p…..HD-frei.   (   Γερμανία  ).
 
( + ) /Wella Kykladon – Hegewald 2010/Wella Kykladon……..Hegewald – 220p……HD-frei……F/H – (sg)10 / (sg)10…..Σφραγίδα  κατάλληλος αναπαραγωγής.   (Γερμανία) 
 

/Francy II Kykladon…….VJP – 71p……HD-frei…..F/H – (sg)11 / (sg)10.    (Βουλγαρία)
 

/ Gelly II Kykladon……VJP – 67p……HD-frei.      (Βουλγαρία)
 

/Nora III v.Bockenhagen…..VJP – 75p  (Βουλγαρία)……Hegewald – 216.5p (Γερμανία)…..HD-frei…..OCD-frei…..vWD-frei…..F/H – (sg)11 / (g)6…….Σφραγίδα  κατάλληλος αναπαραγωγής.   (Βουλγαρία).
 
Και για την φετινή χρονιά είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή δύο σκυλιών της Olga και Olia II Kykladonστην εαρινή της Βουλγαρίας  27-30 Μαρτίου 2014.
 
Αυτές είναι οι επιτυχίες μας σε σκυλιά του εκτροφείου μας βέβαια υπάρχουν και αρκετά άλλα που έχουμε παρουσιάσει άλλων ιδιοκτητών καθώς και έτοιμα σκυλιά που έχουμε εισάγει.

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιτυχίας οφείλετε στην σωστή επιλογή γεννητόρων που και είναι οι πιο διαχρονικοί της Γερμανίας.

Και τους οποίους μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο άρθρο μας.
 

Σελίδα άρθρα ……Οι  20 σπουδαίοι επιβήτορες μέχρι την 3η γενιά προγόνων.