×

×

×
Αρχική / Εαρινή δοκιμασία ( VJP ) Burgas Βουλγαρίας 27-30 Μαρτιού 2014
Εαρινή δοκιμασία ( VJP ) Burgas Βουλγαρίας 27-30 Μαρτιού 2014

   Είναι πλέον καθιερωμένη η συμμετοχή μας σε δύο διοργανώσεις εργασίας με βάση το Γερμανικό πρωτόκολλο. Η μία είναι η παγκόσμια διοργάνωση το Hegewald στην οποία συμμετέχουμε από το 2005 και η άλλη η εαρινή ( VJP ) στην Βουλγαρία τα τελευταία τρία χρόνια.

Φέτος το ταξίδι μας στην Βουλγαρία ήταν πολύ δυσκολότερο από τις προηγούμενες φορές.
 
Στο αυτοκίνητό μας υπήρχαν 5 σκυλιά δύο για την εαρινή δοκιμασία Olga & Olia,  η Nora για να εξετασθεί εκ νέου σε φόρμα και τρίχωμα για να βελτιωθεί η βαθμολογία της από το  Hegewald στο τρίχωμα, το οποίο και ανέβασε στο sg (10)  παρ΄ όλη την ζέστη που επικρατούσε τον τελευταίο μήνα,  καθώς και τα δύο αρσενικά μας ο Nero και ο Xawer για να ζευγαρώσουν στην Βουλγαρία.
 
Με μια διανυκτέρευση στην βόρειο Ελλάδα φτάσαμε στο Burgas της Βουλγαρίας την Παρασκευή 28 Απριλίου και την επομένη θα άρχιζαν οι δοκιμασίες.
 
Το Σάββατο μετά το τέλος των δοκιμασιών του γκρουπ που παρακολουθήσαμε ξεκινήσαμε την εκπαίδευση και των δικών μας σκύλων. Η προσαρμογή τους στο Βουλγαρικό έδαφος θα έλεγα ότι ήταν αρκετά καλή αν εξαιρέσουμε την ιχνηλασία των λαγών η οποία ήταν αρκετά δύσκολη γιατί όλοι οι λαγοί ήταν μέσα στα αμπέλια τα οποία ήταν σε στύλους και οργωμένα, αλλά και πέρα από αυτό έφευγαν πολύ πριν και πολλά μέτρα μακριά. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία για τους σκύλους μας, αλλά εκ των πραγμάτων δεν έχουμε την δυνατότητα αυτής της εκπαίδευσης στον τόπο μας.
 
Το πρωί της Κυριακής μας βρίσκει στα τερέν του Burgas με την Olga να κάνει μια καλή διαδρομή στην έρευνα, με αρκετές φέρμες, όμως στην ιχνηλασία του λαγού δεν τα πήγε καθόλου καλάενώ ήταν καλά προετοιμασμένη.
 
 
 
 
Πιστεύουμε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η ευαισθησία της μύτης τηςστις πολλές μυρωδιές που υπήρχαν τριγύρω, αφού γενικά η έρευνά της είναι με πολύ υψηλά το κεφάλι πού σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας της, τη νευρικότητά της και ίσως να επηρέασε και λίγο ο οίστρος της αυτό την περίοδο,δεν της επέτρεψαν να πάει πιο ψηλά.
 
'Aλλωστε οι δοκιμασίες είναι μια μέρα και συμβαίνει κάποιες φορές ο σκύλος να μην είναι στην φόρμα του. Στο τέλος της ημέρας οι βαθμολογίες της ήταν , 10 έρευνα, 10 φέρμα, 10 μύτη, 10 οδηγικότητα και 5 ιχνηλασία λαγού.
 
Δεν θα έλεγα ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της σε σχέση με αυτό που ξέραμε αλλά όμως εκείνη την ημέρα ήταν αυτή.
 
Αυτό όμως που μας προέκυψε χωρίς να το περιμένουμε ήταν η ξαφνική αδιαθεσία της Olia  η οποία εξελίχθηκε σε σοβαρή γαστρεντερίτιδα που μας υποχρέωσε μετά την ιχνηλασία του λαγού και με την σύμφωνη γνώμη των κριτών να την αποσύρουμε διότι το πρόβλημα με την διάρροια ήταν πλέων ανεξέλεγκτο.
 
Έτσι και ο Olia  με τα δύο 10 αρια (  στην ιχνηλασία και στην μύτη ) και με την σημείωση στο φύλο αγώνα από τους κριτές ότι αποσύρετε λόγω ασθένειας, τελείωσε και η δική της πορεία.
 
 
Όλα αυτά όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβούν αφού όπως είπαμε ο αγώνας διαρκεί μία ημέρα, βέβαια στη Γερμανία είναι πολύ διαφορετικά διότι θα είχαμε την δυνατότητα και δεύτερης προσπάθειας μιας και γίνονται αρκετές διοργανώσεις VJP,ενώ στην Βουλγαρία μόνο μία.
 
Ας ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο Hegewald τον Οκτώβριο.
 
 
 
 
 
Η ταλαιπωρία μας όμως δεν σταματά εδώ αφού η γαστρεντερίτιδα επεκτάθηκε στον Nero και στον Xawer για αρκετές ημέρας και έτσι το ταξίδι της επιστροφής έγινε μαρτυρικό.
 
Ας ελπίζουμε ότι όλα αυτά δεν θα ξανασυμβούν.
 
 
 
 
Εδώ θέλω να συγχαρώ και τα υπόλοιπα παιδιά από την Ελλάδα που έμειναν πιστοί στα πρότυπα της φυλής και έκαναν την υπέρβαση στην σημερινή εποχή να παρουσιάσουν τους σκύλους τους σε επίσημη διοργάνωση εκτός Ελλάδος.